Nakon napada na Dragana Stojkovića

"Policija je nesposobna i nezainteresovana, pa pozivam KFOR, da uspostavi kontrolni punkt u selu Paralovo kod Novog Brda", rekao je zamjenik premijera Branimir Stojanović.

Njegova izjava uslijedila je nakon izvještaja u srpskim medijima, da je u nedjelju popodne u ovom selu napadnut Dragan Stojković od strane braće Ibishi.

"Mi smo uznemireni nedavnim napadima koji se odvijaju već nekoliko godina, a iznenađeni smo nesposobnošću. Sumnjamo u sukrivicu policije u sistematskom zlostavljanju mještana Paralova", rekao je Stojanović.

Osuđujući incident, zamjenik premijera Kosova, rekao je da nema strpljenja niti povjerenja u policiju.

"Naše strpljenje da ublažimo situaciju i zaustavimo nasilje, a posebno onima koji trpe nasilje, došao je kraj i pozivam KFOR, da uspostavi kontrolni punkt u selu radi zaštite života i imovine ljudi", rekao je Stojanović.

Kako se navodi u saopštenju iz kabineta Stojanovića, on kao zamjenik premijera Kosova će se direktno po ovom pitanju obratiti i komandantu KFOR-a.

"Sve moje ranije molbe i pritužbe upućene Policijskoj upravi nisu naišle na razumijevanje i stoga od regionalne policije u Gnjilanu, posebno iz Novog Brda ne očekujem više ništa", dodao je zamjenik Ise Mustafe, prenosi Klan Kosova.