Dokazi portala Indeksonline

Šestog juna Kosovski ured osiguranja (KUO) je raspisao konkurs za izbor novog direktora, poziciju na kojoj je do prije neki dan bio Faton Abazi.

Portal "Indeksonline" saznaje iz svojih izvora da je među kandidatima za ovu poziciju i vozač Fatmira Gashija, zamjenika guvernera u Centralnoj banci Kosova, Atdhe Bytyçi.

Kontaktiran od strane portala, Gashi je rekao da to nije tačno te da za više informacija se obrate uredu za odnose s javnošću, ne želeći da više kaže išta po ovom pitanju.

"To nije istina, ne postoji takva stvar, za bilo šta kontaktirajte ured za informacije", rekao je kratko Gashi.

Međutim, Indeksonline je osigurao dokument koji pokazuje imena kandidata koji su u tesnoj trci izabrani od komisije.

Prema ovom dokumentu, tri od 10 kandidata za direktora Kosovskog ureda osiguranja (KUO) po izboru komisije su Naim Sahiti, Atdhe Bytyqi i Ilir Bytiqi.

Portal podsjeća da Atdhe Bytyqi po dokumentaciji figurira da je pravnik, ali on je sada zapravo šofer zamjenika guvernera Gashija. Atdhe Bytyqi, koji je konkurisao za poziciju direktora Kosovskog ureda osiguranja je neiskusan, jer prema izvorima portala, na gore navedenu poziciju je bilo kandidata koji su bili i kvalifikovaniji i iskusniji.

Također, portal "Indeksonline" podsjeća da konkurs ima zakonskih propusta, jer je objavljen samo na jednom jeziku, albanskom, dok nije bilo objave na engleskom i srpskom.



/Indeksonline/