AAK protiv sukoba sa policijom

Lider Alijanse za budućnost Kosova Ramush Haradinaj je u intervjuu za Kosovapress rekao da postoje razlike unutar opozicije, koje se ogledaju u tome kako bi ona trebalo da djeluje protiv rada vlade, ali je i naglasio da će opozicija ipak ostati ujedinjena protiv sporazuma sa Srbijom i Crnom Gorom.

Hardinaj je takođe rekao da je njegova partija protiv sukoba sa policijom.

"U Alijansi za budućnost Kosova smatramo da Kosovu nećemo pomoći aktiviranjem suzavca u Skupštini i nepoštovanjem predstavnika organa reda", rekao je Haradinaj, dodavši da je jedina razlika u njihovom nastupu od druge dvije opozicione partije (Samoopredjeljenje i Inicijativa za Kosovo) u tome što ne žele konflikt sa policijom, prenosi RTK2.

Šef parlamentarne grupe Demokratske partije Kosova Adem Grabovci pozdravio je stav Ramusha Haradinaja da se aktiviranjem suzavca u Skupštini ne dobija ništa, i poručio da njegova partija nikada nije imala ništa protiv Alijanse za budućnost Kosova. On je takođe kazao da postoji mogućnost da PDK u bliskoj budućnosti sarađuje sa Alijansom.

"Nikada nismo odbili saradnju sa onim partijama koje žele najbolje za Kosovo", rekao je Grabovci.

Sa druge strane, šef parlamentarne grupe Samoopredjeljenje u Skupštini Kosova Glauk Konjufca istakao je za Radio Slobodna Evropa da je poslije šest mjeseci zajedničkog djelovanja, opozicija sada na prekretnici koju mora preći. Pokret Samoopredjeljenje jedino rješenje za tako nešto vidi u stvaranju zajedničke liste na parlamentarnim izborima.