Iz časa u čas

Pred početak sjednice Skupštine Kosova, na čijem je dnevnom redu 35 tačaka, opozicija je bacivši suzavac ponovo blokirala rad istim metodama kao i ranije. Suzavac su bacili poslanici Haxhi Shala i Ismail Kurteshi.

14:00 - Novi suzavac ispred prostorije gdje se održava sjednica. U pokušaju poslanika opozicije da uđu u prostoriju gdje se održava sjednica Skupštine Kosova aktiviran suzavac. Prema informacijama RTK1, suzavac je bacio poslanik Samoopredjeljenja Visar Ymeri.
13:25 - Zatražena je dugoročna suspenzija za poslanike opozicije. Kako saznaje Indeksonline, na sjednici koja je u toku očekuje se glasanje o suspenziji poslanika opozicije na neodređeno vrijeme.
13:10 - Osiguranje blokiralo prolaz ka alternativnoj sali na petom spratu gdje se održava sjednica. Ulaz je dozvoljen samo poslanicima vladajuće koalicije.
12:43 - Predsjednik Skupštine Kosova Kadri Veseli rekao je da je Predsjedništvo Skupštine osudilo ponovno bacanje suzavca u skupštinskoj sali i odlučilo da se sjednica nastavi za 30 minuta. Veseli nije precizirao u kojoj sali će se nastaviti sjednice.
12:12 - Obezbjeđenje Skupštine spriječilo posalnika Samoopredjeljnja Besnika Beslimija da uđe u Skupštinu. Policija sumnja da poseduje "nedozvoljeno sredstvo".
12:04 - Trenutno je u toku sastanak predsjedništva Skupštine. Očekuje se da će skupštinska sjednica biti nastavljena u drugoj sali na petom spratu, u koju će moći da uđu samo poslanici vladajuće koalicije.
11:45 - Novi sastanak predsedništva. Predstavnik opozicije Aida Drguti na sastanku.
11:40 - Policija u zgradu Skupštine unosi velike crne vreće. Nije poznato šta ju u tim vrećama.
11:37 - Nastavak sjednice u improizovanoj sali. Opozicija najavljuje da će i tu sjednicu prekinuti.
11:30 - Policija blokira skupštinski ulaz i izlaz. Unutar Skupštine mirno. 
11:20 - Poslanici opozicije Haxhi Shala i Ismal Kurteshi aktivirali su suzavce i bacili ih u pravcu predsjednika Skupštine. Poslanici napustili sjednicu.
11:15 - Obezbeđenje spriječilo poslanike opozicije da blokira rad Skupštine. Napravljen kordon oko skupštinske govornice.
11:00 - Poslanici opozicije i vladajuće koalicije učestvuju u radu Skuštine. Prisutan je veliki broj pripadnika obezbjeđenja i Policije Kosova. Bez flaširane vode u sali Skupštine.