Iz biografije pjevačice

Biografija popularne pjevačice otkriva da je ona sa samo godinu dana bila odvojena od roditelja.

Rita Ora danas je jedna od najpopularnijih pop zvijezda, članica hit šoua "X Faktor" u Velikoj Britaniji, a gradi i glumačku karijeru. Ipak, njen put do uspjeha, tvrdi, nije bio nimalo lak.
Ritini majka i otac, Besnik i Vera, riješili su da sa porodicom pobjegnu od rata u bivšoj Jugoslaviji. Rita je tada imala samo godinu dana, a njena sestra Elena imala je tri godine. Po dolasku u Englesku, djevojčice su odvojili od roditelja dok se njihov status nije razrešio.
- Poslali su nas pravo u sirotište, mene i moju sestru, jer su naši roditelji bili izbjeglice. Imali smo sreće što smo pobjegli. Aerodrom se zatvarao i tada već nisu puštali nikoga da ode. Bili smo na posljednjem avionu koji je odlazio iz zemlje i to je za njih bilo veoma strašno - kazala je Rita, koja je nekoliko mjeseci bila odvojena od roditelja.
Kada je odrasla, Rita je riješila da postane pjevačica, zbog čega je odustala od školovanja. Otac joj je dao rok od godinu dana da uspje u svojoj namjeri. U suprotnom, morala bi da se vrati na koledž. Zbog toga, kaže, nekoliko godina nije razgovarala sa roditeljima. Ipak, sve nesuglasice sada su razriješili.
U biografiji, Rita je otkrila i detalje o romansi sa 26-godišnjim muškarcem, u koju se upustila kada je imala samo 14 godina. Ona kaže da ju je on seksualno zlostavljao, ali da se ne smatra žrtvom, jer je to sama tražila.
- Neću da kažem da sam patila, jer sam ja to htjela. Ne želim da ljudi misle da sam zlostavljana, ali sam definitivno bila zrelija nego što bi trebalo da budem sa 14 godina. Ipak, bila sam veoma naivna - kaže ona.