Što prije na izbore

Analitičari kažu da građani Kosova nemaju potrebe za takvim parlamentom, devalviranim, i jednom degradiranom vladom. Kažu da se što prije Vlada povuče, bolje će biti za zemlju jer ova Vlada i parlament nemaju više legitimitet...

Sjednica održana u petak, koja je trajala do iza ponoći u subotu, je bila jasan odraz da političari na Kosovu rizikuju i raspad države radi njihovih vlastitih i inkriminisanih interesa. Ovi neodgovorni političari ne rade ništa u interesu zemlje, nego, pošto su već dugo vremena "zarobili" državu, rade samo za lične interese i korumpirane oligarhe i kriminalce instalirane u cijeloj zemlji, piše list "KosovaSot".

Oni mogu ugroziti državu da ponovo se pretvori u protektorat, upravo zbog nemogućnosti i nesposobnosti tih političara za upravljanje državnim zakonima i Ustavom. U stvari, i analitičari smatraju da je ova vlada izgubila legitimitet i treba pasti, pogotovo nakon događaja od 23. i 24. oktobra 2015. u marionetskom Parlamentu Republike Kosovo.

Njegov daljni nastavak može samo dodatno pogoršati napetu situaciju na Kosovu. Preksinoćne scene pokazuju da ovi vladari i ova politička klasa ne želi izgradnju vladavine prava, ne želi stabilnost i pravilno funkcioniranje države, već za njih postoje samo njihovi interesi i interesi kriminalnih grupa kojima pripadaju. Nakon onoga što se dogodilo prije dvije noći u zgradi Skupštine i oko nje, nakon onoga što je narod vidio u sali Skupštine kao rezultat postupaka vlasti i opozicije u parlamentu, zemlji bi dobro došlo da što brže izabere privremenu tehničku vlada i u roku od 6 mjeseci da ide u prijevremene izbore, kako bi nova vlast dobila eventualno povjerenje kroz glasanje, nadamo se bez prijevara, bez kupovine i bez industrijske krađe glasova.

/kosova sot/