Da li je sve ovo bilo potrebno

Kosovska delegacija je otputovala u New York, broji 26 osoba i boraviće tri dana na samitu lidera protiv ISIS-a i nasilnog ekstremizma, koji će se održati 29. septembra.

Ako izračunamo minimalne troškove njihovog boravka, uzimajući u obzir i minimalne cijene avionskih karata, hotela i dnevnica, proizilazi da je 26-člana delegacija za 3 dana potrošila minimum 150 hiljada eura novca poreskih obveznika Kosova, prenosi "zeri.info".

Nema sumnje, ovo je važan samit, ali da li je bilo neophodno da svi moraju učestvovati na ovom samitu? Kakav je doprinos savjetnika na ovom samitu??? Osim razgledavanja i fotografija koje su već počeli da postavljaju na društvenim mrežama.

U međuvremenu, ako prevedemo u novac troškove ove delegacije, onda na osnovu proste matematike proizilazi: dnevnice za službena putovanja iznose 350 eura, a za tri dana svaki od njih će na svojem računu imati po 1050 eura, izvještava "zeri.info".

Povratna avionska karta u ekonomskoj klasi košta najmanje 1.000 eura po osobi. U međuvremenu hotel za tri dana, ukoliko su našli sa skromnim obrocima, košta najmanje 1.000 eura.

Ako se sakupi sve, onda proizilazi da 26 članova kosovske delegacije su potrošili najmanje 150 hiljada eura za tri dana. Da li su racionalnije mogli taj novac da potroše na Kosovu? Odgovor također i sami znate.

/Zeri/