Uhapšeno pet osoba

Kod jezera Badovac u opštini Gračanica uhapšeno je pet osoba za koje se sumnja da su pripadnici Islamske države (ID). Voda u jezeru Badovac nije zatrovana, rezultat je analize koju je uradio Kosovski institut za nacionalno zdravlje.

Direktor tog Instituta za nacionalno zdravlje, Naser Ramadani potvrdio je za agenciju Anadolija da je analiza pokazala da je voda ispravna.
Zbog sumnje na teroristički napad, dijelovi Prištini koji se snabdijevaju vodom iz ovog jezera, ostali su bez vode.
Ranije jutros javljeno je da su na magistralnom putu Priština - Gnjilane, kod jezera Badovac uhapšene tri osobe za koje se sumnja da su pripadnici ID, a da su uhapšene još dvije osobe potvrdio je kasnije medijima predsjednik osnovnog suda u Prištini Hamdi Ibrahimi.
On je kazao da će ročište za pet uhapšenih biti održano sutra poslije 11 časova, dok će u zavisnosti od zahtjeva tužioca biti određene kaznene mjere. 
Prema riječima portparola policije Kosova Baki Kelani kosovska policija je u 1.40 poslije ponoći zaustavila dva vozila marke golf 2 i pasat crvene boje. 
Kako su mediji prenijeli, u vozilima je pronađena municija i oružje i određeni materijali koji ukazuju na djelatnost ID, a sumnja se da su osobe povezane sa tom terorističkom orgnanizacijom. Mediji su objavili da se radi o stanovnicima Kosova i da se sumnja da su pripadnici ID.

Dijelovi Prištine bez vode zbog sumnje na teroristički napad

Portparolka regionalonog vodovoda Priština, Arjeta Mjeku je danas izjavila da su neki dijelovi Prištine koji se snabdjevaju iz jezera Badovac od jutros bez vode i da je povod hapšenje osumnjičenih u blizini jezera Badovac. 
"Regionalni vodovod Priština ima blisku saradnju s Policijom Kosova, i odmah po dobijanju infrormacije o hapšenju osumnjičenih za terorizam kod jezera Badovac, donijeta je odluka u saradnji sa Nacionalnim institutom javnog zdravlja o prekidanju snabdijevanja vodom na neodređeno vrijeme", izjavila je Mjeku za portal Koha.net. 
Ona je rekla da će se snabdijevanje vodom nastaviti kada bude potvrde Instituta za javno zdravlje da se voda može koristiti za piće. 
Kosovska policija je jutros kod jezera Badovac, na putu Priština - Gnjilane, uhapsila pet osoba osumnjičenih za terorističke aktivnosti.