Zaobilazi ih Bereket konvoj

Muslimanski vjernici u Mitrovici već nekoliko godina u toku mjeseca Ramazana su imali priliku da prisustvuju organizovanom iftaru za sofrom koja se postavljala u dvorištu džamije "Bajram Paša-Isa beg" u južnom dijelu grada.

Međutim, ove godine, barem prema onome što imam ove džamije mula Aslan Murati kaže, vjernici neće imati ovu priliku.

U izjavi za portal "Telegrafi.com", hodža kaže da šator koji se nalazio nekoliko godina u dvorištu džamije i koji je omogućavao građanima Mitrovice organizovan iftar, poslan jednoj opštini u Bosni.

Prema riječima Muratija razlog je što su se organizatori Bereket konvoja, opština "Bajram Paša" u Istanbulu, pobratimili sa jednom opštinom u Bosni.

"Ovog Ramazana nije postavljen šator od strane organizatora opštine Bajram Paša iz Turske jer prema informacijama koje imamo oni su se pobratimili sa jednom opštinom u Bosni i Hercegovini te ovdašnji šator poslali u Bosnu za vrijeme trajanja ramazana", rekao je Murati.

Inače, za građane Mitrovice je već nekoliko godina u mjesecu Ramazanu organizovan u dvorištu džamije "Bajram Paša-Isa Beg" u sklopu akcije Bereket konvoj, u organizaciji turske opštine Bajram Paša, koji obilazi nekoliko drugih gradova na Kosovu i u regionu.