Protesti koje su za danas sazvali veterani Oslobodilačke vojske Kosova iz opštine Kačanik su izašli van konrole. Došlo je do sukoba policije i demonstranata, gdje je policija morala intervenisati upotrebom suzavca, a demonstranti su na policiju uzvratili tako što su je gađali kamenicama.

Kosovska policija je upotrebila suzavac kako bi rastjearala grupu vetarana bivše OVK koji su u Kačaniku blokirali saobraćaj na magistralnom putu Priština Skoplje.

Pripadnici OVK su blokirali magistralni put u znak revolta zbog spiskova veterana sa pravom na mjesečna primanja, koji vlada Kosova odlaže da objelodani, kao i protiv Specijalnog suda.

U sukobu veterana OVK i policije povrijeđen je predsjednik Odbora za prava veterana OVK Xhevdet Qeriqi.

Policija je veterane koji su blokirali saobraćaj na putu pozvala da se sklone, što su oni odbili da učine, nakon čega je policija intervenisala suzavcem.

Na to su veterani reagovali gađanjem policije kamenjem.

Veterani su prekinuli blokadu puta, ali se još nisu razišli.

Dio demonstranata je otišao prema jednom parkingu isped mjesta gdje se održavaju protesti, a organizatori protesta pozivaju okupljene da policiju ne gađaju kamenicama. Također je policija dala ultimatum okupljenima da se raziđu.