Napadi na IPKO i NLB banke

Prištinska navijačka grupa "Plisat" (Patke) danas je, zbog hapšenja Ramusha Haradinaja, bacala baklje na slovenačka preduzeća u Prištini, mobilnog operatera IPKO i NLB banke.

"Ili oslobodite Haradinaja ili ćemo uništiti sve što imate na Kosovu", poručile su Patke u video poruci postavljenoj na Facebook na kome se vidi i kako pale pirotehnička sredstva na ulazu u prodavnicu.

Kosovska vlada je oštro osudila ove, kako je ocjenjeno, vandalske napade usmjerene na slovenačka preduzeća na Kosovu, objavili su mediji.

Vlada Kosova pozvala je građane na odmerenost i uzdržanost od svakog nasilja, uvjeravajući ih da se pitanje Haradinaja tretira na najvišem državnom nivou i da se očekuje da će uskoro biti riješeno na pravedan i zakonit način.

Vlada je, kako su preneli mediji, pozvala i organe reda da u skladu sa zakonom razmotri najnovija nasilna djela usmjerena na preduzeća i da preduzmu sve neophodne mjere da spriječe njihovo ponavljanje.

Vođa navijačke grupe fudbalskog tima Priština iz Prištine "Pliset" (Patke) Albert Kastrati, poznat kao Tigar, je nakon saslušanja u policiji zbog napada ove navijačke grupe na NLB i IPKO, pušten.