Uz obrazloženje da je bezvrijedan

Shaip Muja nezavisni poslanik u Skupštini Kosova je predao diplomatski pasoš predsjedniku Skupštine Kosova Kadri Veseliju uz obrazloženje da je diplomatski pasoš kojeg posjeduje bezvrijedan.

On se također osvrnuo i na reakciju kosovskih institucia povodom hapšenja Ramusha Haradinaja i rekao da je sramotno kakva je bila njihova rekacija.

“Nisu naveli nijednu činjenicu, zašto je prekršeno pravo diplomatskog pasoša, pravo šengen vize? Zašto se ne poštuju ljudska prava? Nijednom nismo zvanično dobili od Ministarstva pravde ili od MUP-a da se vrše napori da se Kosovo učlani u Interpol. Kažu da je na listi Interpola 300 Kosovara. Ne kažem da se trebaju amnestirati oni koji imaju kriminalne implikacije na međunarodnoj agendi. Ali, na interpolovoj listi ne mogu biti Kosovari koji su bili u OVK. Sa Slovenijom se trebaju razmotriti sve ratifikacije sporazuma. Da se prekinu svi razgovori sa EU o SSP i o sporazumima sa Srbijom, dok se ne razmotre pitanja Interpola. Pozivam sve građane Kosova da prekinu sve veze sa Slovenijom, što ću lično i ja uraditi”, kazao je Muja.