Različiti motivi isti ljudi

Tužilac specijalnog tužilaštva Kosova Ali Rexha izjavio je da bi događaji identični kao u Kumanovu mogli da se ponove na Kosovu.

"Sličan slučaj kao u Kumanovu se sprema na Kosovu", naveo je Rexha ne navodeći nikakve detalje i ističući da su o takvoj mogućnosti obavještene kosovske institucije.
On je dodao i da trenutno radi na jednom teškom slučaju za "koji se očekuje da se desi", ali da je u toku istraga o materijalnim dokazima i licima, i da će Kosovo spriječiti svako krivično djelo. 
"Slučaj koji se priprema na Kosovu nije vezan sa slučajem u Makedoniji, ali neka lica koja su uključena u događaje u Kumanovu se vezuju i sa ovim slučajem koji se priprema na Kosovu i čije aktere pratimo", rekao je tužilac specijalnog tužilastva Kosova Ali Rexha. 
Osim toga, Rexha je naveo da mu je od rodbine ubijenih u Kumanovu stiglo devet zahtjeva da se ponovi obdukcija jer, kako navode, ne vjeruju u objektivnost makedonskiih institucija. 
"Svi su oni predali zahtjev da se da nalog departmanu zdravstva da se obudkcija ponovi, jer sumnjaju u objektivnost nalaza", rekao je Rexha u intervjuu za javni servis Kosova.