Za drugim se traga

Jedna osoba je uhapšena a za drugom se intenzivno traga zbog ranjavanja Zorana Kostića iz Pajsana, potvrđeno je za RTV Kim u policiji.

 Osumnjičeni je uhapšen kasno sinoć, rekao je portparol Policije u Gnjilanu Ismet Hashani. "Njemu je određen pritvor od 48 sati. Za drugom osobom se intenzivno traga i ona je poznata policiji".

Dvojica Albanaca iz sela Vlaštice sinoć su, oko 18 i 30, nožem napala Kostića koji se sa porodicom vraćao iz Gnjilana. Napad se dogodio u Pasjanu, a prethodila mu je svađa, kaže za RTV Kim portparol Policije u Gnjilanu Ismet Hashani.

"Uzeli smo izjave i od žrtve i osumnjičenog i oni su potvrdli da je do svađe došlo još dok su se kretali atuomobilima. Oni su jedan drugoga ometali u saobraćaju, zaustavili su vozila, došlo je do svađe i tuče i nakon toga je osumnjičeni ubo žrtvu nožem u ruku i nogu", rekao je Hashani.

Zoran Kostić je nakon ukazane pomoći u gnjilanskoj bolnici pušten na kućno liječenje.

Hashani kaže da u ovom napadu nema etničkih motiva, već samo nazadovoljstvo zbog ometanja u saobraćaju.

"To je bilo u momentu. Nije fer da ovom slučaju dajemo konotaciju etničkog motiva kada toga nema", rekao je Hashani.

Zoran Kostić je, međutum, sinoć u izjavi za RTV Kim rekao da su ga Albanci napali jer su znali da je Srbin zbog srpskih registarskih oznaka na njegovom automobilu.