Nakon njegovog hapšenja

Generalni sekretar Pokreta Samoopredjeljenje Dardan Molliqaj optužio je sinoć predsjednika kosovske skupštine Kadri Veselija da rukovodi tajnom službom SHIK koja, kako tvrdi, učestvuje u likvidacijama.

Molliqaj je na TV Kohavision rekao da će "u trenutku kada Samoopredjeljenje dođe na vlast prvo uhapsiti glavnog kriminalca na Kosovu, aktuelnog predsjednika skupštine". 
"Njegova tajna služba zvana SHIK je ubijala ljude", rekao je Molliqaj i dodao da će biti uhapšeni i drugi koji su, kako je naglasio, "zarobili državu Kosovo". 
On smatra da režim Hashim Thaçi - Isa Mustafa "Samoopredjeljenju" ne ostavlja drugu mogućnost izuzev da protestima demonstrira volju građana. 
Moliqaj je takođe rekao da je 2011. i 2012. godine aktuelni premijer Mustafa javno rekao da "Veseli ima krvave ruke", a danas je s njim koalicioni partner. 
On je ponovio zahtjeve opozicije - ostavka predsjednika Ustavnog suda Envera Hasanija, ostavka ministra pravde Hajredina Kuçija, razriješenje Upravnog odbora Energetske Korporacije Kosova i zahtjev da se ne formira Zajednica srpskih opština i podsjetio da je juče istekao dvonedjeljni rok za ispunjenje tih zahtjeva, koje je opozicija predala Vladi Kosova. 
Moliqaj je rekao da je svijestan da ti zahtjevi neće biti lako i brzo ispunjeni, ali da je siguran da će to na kraju i biti učinjeno, kao što je bilo i kada je traženo razriješenje ministra Aleksandra Jablanovića.
Molliqaja je juče na aerodromu u Prištini, dok je čekao avion za Švicarsku, uhapsila Policija Kosova sa nalogom u kome se opisuje da je Moliqaj učinio krivično djelo - spriječavanje službenog lica da izvrši svoje obaveze. On je sinoć oslobođen.