Država je zatvorila oba oka i na jedno uvo ne želi da čuje ni da se suoči sa "pokoljom" na tržištu životinja, u naselju "Kodra e Trimave" u Prištini.

Ni dva kilometra od centra Prištine, klanje pernatih životinja na putu Podujevo - Priština se dugo radi bez ikakvih kriterija, gdje se svakog utorka organizuje stočna pijaca.

Pored toga što se mogu kupiti žive pernate životinje i stoka, da se primjetiti i prodaja "svježih" kokoški  zaklanih pred očima kupaca. Nož pod grlom i proljevanje krvi pernate životinje su dokaz za potrošače da mogu kupiti svježu robu. Čudno je kako se pred klaonicom, radi kupovine kokoši zaustavljaju i luksuzni automobili.

"Jeste li je zaklali danas", pita jedna gospođa mesara koji prodaje kokoške, kojoj se vidi glava samo malo izbačena kroz prozor automobila.

"Da, da, samo što sam je zaklao. Ne znam kako me niste vidjeli. Sve ih koljemo odmah radi prodaje"; odgovara joj mesar umrljan krvlju, brišući krv sa obrva.

Stanovnici ovog naselja, posebno oni koji su bliže pijaci, već godinama izražavaju zabrinutost u vezi s ovom pojavom i zatražili su od opštinskih vlasti da poduzmu mjere, ali situacija se nije nimalo promijenila.

/Zeri/