Zajednička sjednica

Osnivanje Zajednice srpskih opština ključni je preduslov da se Srbi vrate u institucije Kosova, prenose Večernje novosti.

To će, prema saznanjima lista, biti jedan od glavnih zaključaka predstojeće zajedničke sjednice svih srpskih opština na Kosovu.
Kako Blic prenosi, predstavnici Beograda će i na narednoj pregovaračkoj rundi u sjedištu EU zatražiti da Priština ispuni svoj dio preuzetih obaveza iz Briselskog sporazuma. 
Premijer Srbije Aleksandar Vučić će insistirati da počne sa radom ZSO, koja će imati izvršna ovlašćenja i neće biti samo lažna ikebana, piše list i podsjeća da su albanski lideri tu obavezu potpisali i u koalicionom sporazumu sa listom "Srpska". 
Premijer Kosova Isa Mustafa izjavio je juče da lista "Srpska" nije postavila uslove za povratak u vladu, ali i da neće prihvatiti nijedan uslov "Srpske". 
"Nismo imali nikakav uslov od liste "Srpska" za njen povratak u vladu Kosova. Mi smo pozvali predstavnike ovog političkog subjekta, ali oni se i dalje ne odazivaju na naš poziv", rekao je Mustafa, odgovarajući na pitanje poslanika u Skupštini Kosova. 
On je istakao da neće biti nikakve razlika izmedju liste "Srpska" i drugih političkih subjekata, niti će biti posebnih kriterijuma koji bi favorizovali listu "Srpska".