Premijer Isa Mustafa je imenovao ministre "supermene" u svom kabinetu. Većina njegovih ministara, uprkos višestrukim obavezama u Vladi pronalaze vremena da se istovremeno uključe u nekoliko javnih i privatnih institucija visokog obrazovanja u zemlji, od kojih ostvaruju na hiljade eura mjesečnih primanja...

List "Zëri" uspio je saznati da neki ministri, čak nisu dali svoje izjave u Kosovskoj agenciji za borbu protiv korupcije da rade na javnim i privatnim univerzitetima, jer prema zakonu nemaju pravo da imaju više od dva ugovora o radu (jedna plata sa punim primanjem, a druga polovina primanja).

Tako ispada da ministar obrazovanja, Arsim Bajrami, ima četiri ugovora o radu, od kojih ostvaruje godišnji prihod od ništa manje nego 41.200 € godišnje.

Jednako isto ugovora kao i Bajrami ima i ministar pravde, Hajredin Kuçi, koji ima godišnji prihod od preko 28 hiljada eura, dok ministar finansija, Avdullah Hoti, realizuje prihod od 35 hiljada eura godišnje od tri mjesta rada.

I ministar Sigurnosnih snaga, Haki Demolli, sa tri različita radna mjesta realizuje godišnja primanja od preko 37 hiljada eura.