Koha.net saznao imena

Protiv tri zvaničnika Ministarstva unutrašnjih poslova i dvije osobe koje se bave preduzetništvom, podignuta optužnica zbog više krivičnih djela, saopšteno je danas iz Euleks-a.

Kancelarija Specijalnog Tužilaštva Kosova, KSTK podigla je optužnicu protiv pet osoba koje su počinile razna krivična djela, uključujući organizovani kriminal; nedozvoljenu nabavku, prijevoz, razmjenu ili prodaju oružja; prevaru i zloupotrebu službenog položaja ili ovlašćenja.

Navodi optužnice odnose se na tenderski proces za nabavku oružja, municije i opreme za nadzor za Kosovsku policiju (KP).

Krivično gonjenje u ovom predmetu vrši međunarodni tužilac pri KSTK.

Izvori Koha.net su saznali protiv koga su podignute optužnice, oni su: Armend Selimi, direktor / izvršni direktor kompanije "NTP Friends", Astrit Pira, glavni direktor "NTP Jolix" i ko-direktor neprijavljenog i zaposlen u "NTP Friends", Xhevahire Gjonbalaj, direktorka nabavke u Policiji Kosova, Kadrush Koliqi, šef Odsjeka za oružja i municije, Odjel za javnu sigurnost u MUP-u i Ragip Bunjaku, pomoćnik generalnog direktora službe za podršku u Policiji Kosova.