Intervju za Top Channel

Lider Demokratskog saveza Kosova Isa Mustafa izjavio je da će postizborna koalicija odlučiti o kandidatu za premijera Kosova u naredna dva, tri dana.

U intervjuu za albansku televiziju Top Channel, Mustafa je rekao da očekuje da članice koalicije shvate rukovodeću ulogu Demokratskog saveza Kosova.
 
"Mi ćemo nastaviti da sagledavamo sve mogućnosti da blok nastavi, jer imamo većinu. Naravno, unutar bloka treba da razgovaramo o pitanjima koja su otvorena", rekao je Mustafa.
 
Upitan da li je stav predsjedništva njegove stranke da on bude kandidat za premijera, on je odgovorio da je to stav njegove stranke, ali da je takođe stav da se o tome razgovara i iznađe razumijevanje unutar bloka, da LDK ima premijera i da je to pitanje unutrašnjeg dogovora.
 
Upitan kako ocjenjuje napade AAK kojima je izložen posljednjih dana, Mustafa je odgovorio da takve ocjene nisu iznijete u okviru razgovora koje su imali, a kada to bude izrečeno za stolom, on će reći šta misli.
 
Mustafa je istakao da bi o eventualnoj širokoj koaliciji ili promjeni koalicionih partnera trebalo da odluči Glavni odbor stranke.