Kritika političarima zbog odugovlačenja

Britanski ambasador na Kosovu, Ian Cliff, kaže da Demokratska partija Kosova treba da ima mogućnost da prva formira vladu i da ako ne uspije da obezbjedi dovoljan broj poslaničkih glasova, tu mogućnost treba dati ostalima...

Nema nikakvog opravdanja za blokadu parlamentarnog zasjedanja, jer je ova institucija suverena. Legislativa treba da se formira na osnovu odluke Ustavnog suda i da poslije toga predsjednica treba da nastavi proceduru po kojoj će od najveće predizborne koalicije PDK zatražiti da formira vladu. Ukoliko ova ne bude mogla da obezbjedi neophodan broj glasova poslanika tu mogućnost treba dati ostalima.

Ovo je u intervjuu za list ”Zëri” rekao ambasador Velike Britanije na Kosovu Ian Cliff, koji je dodao da i Blok treba da redefiniše sporazum.

On je skeptičan u vezi toga da li ”Samoopredjeljenje” treba da rukovodi dijalogom i tom prilikom je dodao da Blok treba da redefiniše sporazum.

Ian Cliff kritikuje neke političare da radi sopstvenih interesa odugovlače proces i dodaje da se u potpunosti slaže sa izjavom ambasadorke Jacobsson da treba ostaviti po strani lične ambicije.