U selu Baince u opštini Drenas (VIDEO)

Šokantno, događaj koji se dogodio prošle sedmice u osnovnoj školi "Migjeni" u selu Baince opština Drenas, gdje je jedan nastavnik brutalno prebio učenika ove škole, zadobio je zabrinjavajuće razmjere.

Učenik šestog razreda, Mentor Leku, kojeg je prebio njegov nastavnik Izet Demiçi, sada dobija i prijetnje.

Zbog prijetnji on ne ide u školu i ne prisustvuje nastavi.

Njegov brat je u izjavi za list "Zëri" rekao da Mentor ne ide u školu pošto mu je nastavnik preko drugih učenika poslao prijeteće poruke.

"Batine koje je dobio su ništa u odnosu na ono što ga čeka kada bude došao u školu", riječi su nastavnika Izeta Demaçija koje su preko učenika upućene malom Mentoru, dan nakon što je slučaj prijavljen policiji i medijima.

"Učenicima je sutradan u razredu nastavnik rekao da je moj brat lice obojio kako bi situaciju učinio dramatičnijom", kaže brat Mentora Leke.

Iako je Direktorijat obrazovanja u opštini Drenas upozorio da će preduzeti mjere protiv nastavnika, ništa konkretno nije učinjeno.

Direktor direktorijata za obrazovanje u Drenasu, Sadik Tahiraj je potvrdio za list "Zëri" da nastavnik i dalje predaje u ovoj školi.

Tahiraj je pojasnio da oni ne mogu preduzeti mjere dok je slučaj u proceduri.

"To je slučaj kojeg razmatraju i istražitelji i drektorijat i MONT pravnim putem. Mi smo se obratili direktorijatu inspekcije pri MONT-u te od njih očekujemo odgovor", rekao je Tahiraj.

Međutim, Tahiraj kaže da nije obaviješten da je nastavnik matematike učeniku poslao prijeteće poruke.

"Ja sam u kontaktu i s roditeljima dječaka i sa rukovodstvom škole i nemam informacije da je on prijetio", rekao je Tahiraj, potvrdivši da učenik ne pohađa nastavu.

Mentor je, po izjavi porodice, pretučen nakon što je od nastavnika u petak zatražio da ga pusti da klanja džuma-namaz.

Nastavnik ga je toliko pretukao da je mali Mentor morao u bolnicu.

Događaj je posebno pogodio njegovu samohranu majku.