Preko 60 radnika dobija otkaz

Međunarodni aerodrom Priština "Adem Jashari" je započeo preispitivanje ugovora za sve zaposlene koji su ostali na svojim radnim mjestima kada je on bio naslijeđen od javnog preduzeća, piše list "Koha Ditore".

"Biće radnika koji će ostati bez posla. Nekima će biti smanjena plata. Nekima bi moglo doći i do povećanja plata", ovako su rekli zvaničnici međunarodnog aerodroma Priština "Adem Jashari", koji nisu željeli da javno govore dok cio proces sagledavanja ugovora ne bude okončan.

Nakon što su prošle tri godine od kada je aerodrom preuzeo na menadžiranje konzorcijum "Limak & Aeroport de Lyon", završene su sve obaveze koje je ova kompanija preuzela za radnike. U slučaju konzorcijuma za 20 godina, "Limak & Aeroport de Lyon" je preuzeo obavezu da tri godine poštuje sva prava ugovora radnika.

S druge strane list "Zëri" piše da su pojedini radnici već obavješteni o ukidanju ugovora o radu, a ostali će dobiti u ponedjeljak. Također u tekstu se dodaje da će od prvog aprila preko 60 radnika Međunarodnog aerodroma Priština "Adem Jashari" ostati bez posla, dok će se ostalima smanjiti plata za najmanje 100 eura.