Paralelno sa evropskim integracijama

Povodom šeste godišnjice nezavisnosti Kosova, premijer Hashim Thaçi izjavio je da je ovo praznik političkog jedinstva, nacionalni i građanski, vrhunac napora za slobodu i nezavisnost.

Na sastanku Vlade, Thaçi je izjavio da šestu godišnjicu nezavisnosti Kosovo dočekuje sa 106 priznanja, te je izrazio duboko uvjerenje da na priznanje od strane Srbije neće se još dugo čekati.

Premijer Hashim Thaçi na sjednici Vlade šestu godišnjicu nezavisnosti Kosova vidi kao dan finalizacije aspiracija naroda Kosova za slobodu i nezavisnost. On je izrazio uvjerenje da će 17. februara biti svečana atmosfera svugdje u skladu sa državnom agendom.

Thaçi je ovom prilikom podsjetio na sve pale borce za slobodu Kosova, te dodao da šestu godišnjicu nezavisnosti, Kosovo dočekuje jačim državnim subjektivitetom, dočekuje sa 106 priznavanja i sve bliže liberalizaciji viznog režima i euroatlantske perspektive. I priznavanje od strane Srbije, prema riječima premijera, nije daleko.

"Priznanja rastu, ali ja imam puno povjerenje da će priznanje od Srbije doći u ne tako dalekoj budućnosti, paralelno sa procesom evropskih integracija", rekao je Thaçi.