Strah, prijetnje i ...

Živio je 47 godina u njegovoj kući na periferiji Đakovice, ali već dvije godine u njoj ne živi redovno. Čak i kada je zajedno sa svojom suprugom i svoje troje djece koje je podigao u strahu, prijetnjama i telefonskim pozivima ne može se osjećati sigurno. Sada na svojoj grbači ima prokletih 80 hiljada eura koje je uzeo od zelenaša i koji su uništili život Đakovčaninu L.H., piše list "Zëri".

Ne smije da prijavi

Mislio je da će tim novcem oporaviti svoj biznis koji je započeo 2004. godine. Pošto nije mogao da podigne kredit u nekoj od banaka koje posluju na Kosovu zbog nodovoljne dokumenatcije, "spas" je pronašao u osobi u okolini Đakovice koja je davala novac pod određenim uslovima - zelenaškim, i od koga je i uzeo. Novac mu je bio preko potreban, iako pod nepovoljnim uslovima, sa kamatom od 10 posto mjesečno, on se odlučio na taj korak.

Nemogućnost da vrati novac u roku od osam mjeseci izazvala mu je prevelike probleme. Kamata je rasla veoma brzo, pa sada nakon tri godine, kamata mu se računa svake dvije nedjelje i nagomilani dug je otišao na 300 hiljada eura.

"Nisam mogao da na vrijeme očistim dug i gledajte gdje sam sada", govori razočaran L.H.

"Počeo sam da oporavljam svoj biznis. Uzeo sam novac u cilju izlaska iz krize ali i dan danas ne mogu da se izvučem iz duga", govori on ne spominjući pojedinosti o svojem biznisu niti o osobi od koga je pozajmio novac...