Posao obavljati po zakonima Kosova

Ian Cliff je četiri godine bio ambasador u Bosni i Hercegovini i živio je u Republici Srpskoj i, s druge strane, sa podjeljenom Federacijom na deset kantona.

"Mislim da sve što se govori o 'Republici Srpskoj' na Kosovu je prazna priča, besmislica...", rekao je on.

Prema njegovim riječima, bez obzira da predsjednici srpskih opština priznaju ili ne priznaju Kosovo, to je njihov problem, ali trebaju raditi u sistemu Kosova, i ovo je jasno precizirano sporazumom, piše list "Kosova sot".

Što se tiče izbora u srpskim opštinama u kojima je pobjedila Građanska inicijativa "Srpska", za koju je bilo poziva iz Beograda da se za nju glasa, ambasador Cliff je dao ovaj odgovor:

"Baš kao i bilo gdje drugdje, postojala je želja za promjenama u srpskoj zajednici i na jugu, kao i na sjeveru. Njihov posao je da rade pod okriljem Kosova, po zakonima Kosova", rekao je ambasador, prenosi "Kosova sot".

Što se tiče Pokreta "Samoopredjeljenje" on je kazao da će biti interesantno da li će "Samoopredjeljenje" gađati sebe paradajzom ukoliko ne budu zadovoljni nečim.

"Uvijek sam govorio da, ako su oni neki pokret ili politička stranka, te da će ovo biti dobra prilika da oni dokažu da su partija, a ne pokret", rekao je između ostalog Ian Cliff.