Nedjelja Kosovsko-turskog zdravstva

Stručnjaci iz Turske obavit će nad kosovskim pacijentima komplikovane hirurške zahvate iz oblasti intenzivne kardiologije, karadiohirurgije, neurohirurgije, ginekologije, radiologije, dječije hirurgije, gastroentorologije i plastične hirurgije u saniranu opekotina

Tokom predstojeće nedjelje 22 medicinska stručnjaka iz Turske obavit će nad kosovskim pacijentima komplikovane hirurške zahvate iz oblasti intenzivne kardiologije, karadiohirurgije, neurohirurgije, ginekologije, radiologije, dječije hirurgije, gastroentorologije i plastične hirurgije u saniranu opekotina, javlja dopisnik Anadolu Agency (AA).
Nedjelju Kosovsko-turskog zdravstva organizuju Ministarstvo zdravlja Kosova i Univerzitetsko klinički centar Kosova u saradnji sa Ministarstvom zdravlja Republike Turske.
Ova saradnja je omogućena Sporazumom o saradnji potpisanim između Ministarstava dvije zemlje. Saradnja će biti nastavljena tako što će uskoro ekipa kosovskih ljekara boraviti na jednomjesečnoj profesionalnoj specijalizaciji u Turskoj.