List "Koha Ditore" posjeduje dokument

Zvonko Veselinović ne bi imao reputaciju koju nosi bez pomoći Nenada Đurića. On se zajedno sa bivšim kolegom Milijom Miloševićem smatra se najbližim saradnicima krijumčara iz Mitrovice.

Zvonku Veselinoviću se sudi u Beogradu, a Priština je Nenada Đurića, sem što ga je vratila na posao, unaprijedila na mjesto regionalnog direktora.

Nakon dvije godine odstranjenja iz Policije Kosova zbog razbijanje lanca komande, neizvršavanja naredbi i uključenosti u kriminal, Nenad Đurić sada je od strane ministra unutrašnjih poslova Bajrama Rexhepija postavljen za vršioca dužnosti direktora Regionalne policije na sjeveru.

Nenad Đurić, bivši komandant Policijske stanice u Zvečanu imaće za zadatak funkcionalizaciju Direktorijata Policije Kosova u tom dijelu, koja već deceniju ima operativne probleme.

List "Koha Ditore" ima dosije obavještajne EULEX-a i Jedinica za istragu organitovanog kriminala Policije Evropske unije, jedan dio koji dokumentuje uključenost u organizirani kriminal i neposlušnosti prema vlastima u Prištini. Spominje se omogućavanje kriminala, plaćanja za odmore i večere koje je Nenad Đurić imao sa Zvonkom Veselinovićem nakon usluga koje je završio za njegovu kriminalnu grupu.