Razmjena oficira za vezu

Bivši ambasador Kosova u Švedskoj Lulzim Peci od ponedjeljka će početi da obavlja dužnost oficira za vezu u glavnom gradu Srbije.

U ponedeljak će Beograd i Priština razmeniti oficire za vezu. U Prištinu će iz Beograda otići Dejan Pavićević.
Predsednica Kosova Atifete Jahjaga juče je potpisala ukaz o otvaranju kancelarije za veze Kosova u Beogradu i istovremeno na tu funkciju, na prijedlog ministra inostranih poslova Kosova imenovala ambasadora Lulzima Pecija. 
Peci je u interviju za albansku TV Top chanel izjavio da će se u ponedjeljak u 12 sati u okviru Delegacije EU u Beogradu otvoriti misija Kosova. On je ocjenio da se radi o zadatku sa mnogo izazova. 
"Data mi je dužnost da predstavljam svoju zemlju u zemlji koja je izvršila agresiju u mojoj zemlji i pokušala da izvrši genocid prema mom narodu. To je bez sumnje zadatak sa mnogo izazova, ali se sa druge strane osjećam privilegovanim da sam prvi predstavnik Kosova upravo u zemlji koja je pokušala da uništi moju zemlju", rekao je Peci. 
Zadatke koje ću obavljati su slični zadacima bilo kog šefa diplomatske misije i odnosiće se na bilateralne odnose između dvije zemlje, rekao je Peci.