Oštećeni automobil i lokal

U jakoj eksploziji koja se dogodila rano jutros u sjevernom dijelu Mitrovice oštećen je jedan putnički automobil, čiji je vlasnik kosovski Srbin.

Eksplozivna naprava najvjerovatnije je bila podmetnuta pod automobil, koji je bio parkiran u jednoj od centralnih gradskih ulica, a od siline eksplozije oštećen je i lokal ispred kojeg je vozilo bilo parkirano.
Dijelovi oštećenog automobila mogli su se vidjeti rastureni u prečniku od 50 metara. 
Incident se dogodio u 2:30h, eksplozija je bila veoma jaka i mogla se čuti i u suprotnom dijelu grada. 
Na lice mjesta odmah su izašle ekipe Policije Kosova koje su sa žutim trakama osigurale mjesto, a u neposrednoj blizini mogli su se vidjeti i pripadnici Kfora. Vlasnik vozila je kosovski Srbin D.J. iz Mitrovice i ovo nije prvi napad na njegovu pokretnu i nepokretnu imovinu. 
Nedavno je nepoznati napadač hicima iz automatskog vatrenog oružja izrešetao radnju za prodaju “Forneti” peciva čiji je on vlasnik. U posljednjih nekoliko dana ovo je treći bombaški napad u sjevernom dijelu Mitrovice. Prethodno je bačena bomba u naselju Tri solitera koja je načinila materijalnu štetu a u bombaškom napadu prije par dana u Bošnjačkoj mahali je povrijeđeno dvoje srpske djece. 
Policija Kosova do sada nije uspjela da pronađe vinovnike ni jednog od ovih incidenata.