Da se krivica prebaci na Albance

Grupe Srba ovih dana su oštetile svoja groblja na Kosovu, tvrdi kosovska informativna agencija, izvjestila je Radio televizija Kosova.

"Određene bezbjednosne strukture Srbije su direktno uključene u organizovanje uništavanja srpskih grobalja u nekim dijelovima Kosova sa ciljem da se u velikoj mjeri ublaži i oslabi međunarodno reagovanje na akciju srpske Žandarmerije u kojoj je uklonjen spomenik herojima UÇPMB/OVPMB u Preševu" izjavio je za Radioteleviziju Kosovo izvor iz kosovske informativne agencije.

Oni tvrde da posjeduju ozbiljne i pouzdane informacije koje dokazuju sa su Srbi zapravo sami rušili svoja groblja, kako bi prebacili krivicu na Albance. Prema istom izvoru Srbija na taj način želi da oslabi jake pozicije koje Kosovo kao država ima na međunarodnoj sceni.

"Ponavljanje scenarija iz 1981. godine sa rušenjem srpskih grobalja kada je to uradila sama Srbija kako bi krivicu prebacila na Albance je zločinački poduhvat u kome Albanci treba da budu vrlo svjesni mračne pozadine pošto sada svi napori Srbije idu u pravcu uništavanja države Kosovo i izazivanja događanja koja su bez svake sumnje teška, neprihvatljiva i protiv albanske tradicije kao što je rušenje srpskih grobalja na Kosovu", naglasio je izvor iz kosovske informativne agencije.