Danas je opštinu Prizren posjetila delegacija Vlade Kosova koju su sačinjavali potpredsjednik Vlade Slobodan Petrović i ministrica za evropske integracije Vlora Qitaku, zajedno sa specijalnim izaslnikom Evropske Unije za Kosovo Samuelom Žbogarom. Oni su se susreli sa predsjednikom Opštine Ramadanom Mujom i u njegovom kabinetu razgovarali o poslednjim incidentima u kojima oštećeno pravoslavno groblje u Prizrenu.

Nakon razgovora iza zatvorenih vrata koji je trajao oko 50-ak minuta gosti su se zajedno sa domaćinom obratili medijima.
Gradonačelnik Prizrena Ramadana Muja je podsjetio da se juče nakon prvih informacija odmah ogradili od posljednjih događaje koji su se desili u Prizrenu, ističući da narušavanje kulture drugog naroda nije u biti Albanaca, jer su i spomenici dio kulture jednog naroda. 
“Prizren je poznat kao grad kulture, tolerancije, suživota... Mi ćemo i dalje kao multietnička opština davati svoj doprinos da našoj novoj država Republici Kosovo trasiramo put prema EU, jer drugog puta nema.
Zainteresovani smo da zajedno živimo i radimo, da smo tolerantni jedni prema drugima i, kao najmlađa država na svijetu, zainteresovani smo da postanemo faktor stabilnosti u jugoistočnoj evropi.
Slobodan Petrović, potpredsjednik Vlade Kosova i ministar lokalne samouprave zahvalio gradonačelniku Prizrena na osudi ovih incidenata.
“Koristimo ovu priliku da najoštrije osudimo incidente koji su se dogodili i u  Prizrenu i svakako da sa druge strane želimo da na ovaj način ohrabrimo gradonačelnika Prizrena i njegovim saradnicima zahvalimo na reakciji koju su pokazali. Apelujemo na građane da budu prisebni i da ne dozvole bilo kakvu vrstu manipulacije a posebno je značajno da smo da smo mi prisutni ovdje te da svi mi želimo da budemo dio jedne velike porodice kao što je Evropska Unija. Sigurno da ovakvi incidenti umanjuju napore Vlade Kosova i čitavog kosovskog društva kako bi Kosovo prikazali kao faktor stabilnosti, odnosno kao mjesto gdje svi imaju podjednake šanse za boljim životom. Zato još jednom želim da se na neposredan način zahvalimo gradonačelniku na reakciji i osudi tog i tih incidenata i ujedno da zajedno sa Vladom Kosova organizujemo saniranje štete koja je učinjena. Veliku zahvalnost dugujemo i Policiji Kosova koja je u ovih nekoliko dana imala velike aktivnosti i koja je preventivno djelovala, rekao je Petrović.
Ni po kojim uslovom i ni po koju cijenu nećemo dozvoliti da nas ovi događaji  odstrane od naše zajedničke agende - a to je agenda evropske integracije, rekla je Vlora Çitaku, ministrica evropskih integracija.
“Evropsku budućnost Kosova možemo da ugrozimo samo mi kao većina, ukoliko smo neodgovorni i neoprezni naspram naših zajedničkih vrijednosti. Mi trebamo biti zajedno protiv takvih negativnih pojava, trebamo biti složniji ka našem zajedničkom putu evropskim integracijama. Mi ne treba da upadnemo u zamku kuhinja koje se kuhaju van Kosova i ne treba da dozvolimo da se takvi akti ponove i da nas udalje od puta ka evropskim integracijama“, dodala je Çitaku.
"Nasilje koje se dogodili posljednja dana ne može se ničim opravdati. Možemo razumjeti frustracije i nezadovoljstvo odlukom Vlade srbije, ali ne možemo opravdati osvjetu nad umrlima koji počivaju u miru. Dijalog je jedino rješenje”, rekao je Samuel Žbogar, specijalni izaslanik EU za Kosovu i dodao da je “ovo prilika da se javno kaže šta je i a šta nije prihvatljivo za Kosovo. Pozivanje na toleranciju, na prihvatanju drugih, na prihavatanju razlika je nešto što je dobrodošlo i što ćemo podržavati na Kosovu”. 
Nakon susreta sa gradonačelnikom Prizrena delegacija je obišla pravoslavnu crkvu Svetog Đorđa u centru Prizrena.