Ne zna kako da je

Lisjan Perolli iz Socijaldemokratske partije izjavio je da je vlada pokretač sukoba na sjeveru i da su tenzije i sukobi modus djelovanja premijera Albina Kurtija, prenosi Abc news.

„Primjetili smo da je tokom prošle godine bilo tenzija i od ove vlade smo naučili da su tenzije i sukobi oblik njenog djelovanja. Samo uz međunarodni pritisak oni su ugašeni. Sukob se raspiruje i na jednoj i na drugoj strani, kako sa strane Srbije što smo videli u slučaju Banjske”, kazao je on.

Perolli je naglasio da jedino što je Kurtijeva politika donela napetost u međunarodnim odnosima.

Naveo je da postoji ideološka tendecija vodeće partije koja se prodaje kao da je na čelu istorijske misije, bez koje Kosovo ne može da postoji, a na čelu ove misije je Kurti.

„U trenutku kada budu birani novi predsjednici opština, one zastave koje se tamo nalaze biće skinute. Drugo, ni u jednoj zemlji na svijetu ne postoji predsjednik koji dobija legitimitet sa jedan odsto glasova. Pitanje koje stalno moramo da postavljamo je: Šta je Kosovo dobilo? Imali smo gradonačelnika koji je bio zatvoren jer nije mogao da izađe. Drugo, šta je Kosovo dobilo situacijom na sjeveru? Jedini razlog zašto možete da zamislite da je Kurti podstrekao ovu tenziju je to što je prihvatio ZSO, ali nije u stanju da ga proda javnosti”, zaključio je Perolli.

Izvor: Kosovo online/ Abc news