Samostalni poslanik

Samostalni poslanik u Skupštini Kosova Haki Abazi ocjenio je da je izjava premijera Albina Kurtija da je Srbija prihvatila kosovske tablice kako bi odložila primjenu Briselskog sporazuma - manipulacija, jer je zvanični Beograd to učinio iz, kako kaže - čiste finansijske koristi.

Komentarišuću odluku Vlade Srbija da omogući slobodno kretanje vozila sa RKS tablicama, Abazi je preko Facebooka poručio da “Srbija sprovodi proračunate istorijske korake”, dok se Kosovo bavi “kozmetičkim pitanjima”.

“Srbija u svakoj odluci gleda finansijsku i korist koju će imati iz džepova građana Kosova dok se njihova vlada i eksponenti više od dvije godine bore i posljedično plaše investiture. To je mentalni sklop sukoba i ratne propagande, to je način razmišljanja vlasti da zastrašuje građane kako bi vladali manipulacijama i odvratili pažnju od pravih problema”, naveo je Abazi.

Komentarišući izjavu Kurtija da je Srbija prihvatila kosovske tablice kako ne bi sprovela Briselski sporazum i Ohridski aneks, Abazi je rekao da je to klasična manipulacija.

“Vučić je uspio da zadrži Kosovo zaroblјeno u zamci i sankcijama, ali i da stavi omču oko vrata sa nacrtom statuta Zajednice, i sada skuplјa novac Kosovara na putu ka Zapadu! Srbija sprovodi proračunate istorijske korake ostvarujući pražnjenje 'doline' i posmatrajući funkcionalnost Kosova, a mi se bavimo kozmetičkim izjavama”, naveo je Abazi.

Izvor: Kosovo Online