Predsjednica Kosova

Predsjednica Kosova Vjosa Osmani najavila je sastanak sa opozicionim strankama povodom nacrta statuta Zajednice srpskih opština, prenosi Ekonomija onlajn.

"Do kraja godine pozvaću opozicione stranke na sastanak, pošto su i oni dobili nacrt, da saslušam njihove ocjene i komentare, da vidim koja su pitanja koja žele da se razjasne. Uvjerena sam da sve dok imamo za cilj da ne dozvolimo nijedno tijelo koje stvara probleme Kosovu, da ćemo imati priliku da to postignemo kroz mehanizme koji postoje na Kosovu", rekla je Osmani.

Onog trenutka kada nacrt bude otišao u Ustavni sud, kako je rekla, ona će kao predsjednica poslati komentare kako bi se otklonile neke od nejasnoća.

"Imala sam mnoge razgovore sa našim prijateljima i saveznicima, tokom kojih smo pokazali koje dijelove treba razjasniti da ne bi stvarali probleme u praksi, probleme koje niko od nas ne želi", rekla je Osmani.

Povodom pokretanja peticije za smjenu gradonačenika u četiri opštine na sjeveru Kosova, Osmani je rekla da o tome nema zvaničnih informacija, prenela je Koha.

Izvor: Kosovo Online/Ekonomia Online