Reakacija na izjavu Lajčaka

Predsjednik Poslaničke grupe AAK Besnik Tahiri rekao je da niko ne može da zaustavu integraciju Kosova u Evropsku uniju, reagujući tako na izjavu specijalnog predstavnika EU za dijlog Miroslava Lajčaka koji je kazao da bez formiranja ZSO nema integracije, prenosi Ekonomija onlajn.

„Ni Lajčak ni bilo koja institucija ne mogu zaustaviti put Kosova ka evropskim integracijama. Kosovo treba da koordinira svoju politiku sa EU i SAD", rekao je Tahiri.

Što se tiče izjave šefice Generalne skupštine Samoopredjeljenja Mimoze Kusari-Lila da opozicija može da promjeni stav do kraja nedjelje povodom glasanja o međunarodnim sporazumima, Tahiri je rekao da ukoliko ne dobiju podršku povodom Rezolucije o povećanju platnog koeficijenta za Policiju Kosova, oni neće glasati za međunarodne sporazume.

„Alijansa je tokom ove dvije godine glasala za sve međunarodne sporazume. Nadam se da će odluka o podizanju koeficijenta postati realnost. Drugi zahtjev AAK bio je da parlament odobri izjavu koja podržava rezoluciju Evropskog parlamenta. Prošlo je mnogo godina od rata na Kosovu od kada je doneta rezolucija Evropskog parlamenta“, rekao je on.

Izvor: Kosovo Online/Ekonomia Online