DRAMA SE NASTAVLJA

Nakon što je potvrđeno da su na sjeveru Kosova rano jutros napadnuti pripadnici Policije Kosova, od kojih je jedan ubijen, nova drama se odvija u manastiru Banjska kod Leposavića.

Kako je saopćeno iz Eparhije raško-prizrenske prema njihovim informacijama grupa naoružanih, maskiranih ljudi, upala je blindiranim vozilom u manastir, pri čemu su provalili manastirsku zaključanu kapiju.

"Trenutno se u manastiru nalazi grupa poklonika iz Novog Sada, sa sveštenikom, igumanom Danilom i bratijom manastira. Radi bezbjednosti, bratija manastira i poklonici su se zaključali u konak, i hram manastira je također zaključan. Naoružana maskirana lica se kreću po dvorištvu i čuju se povremeno pucnji", navode.

Dodaju da eparhija najoštrije osuđuje otvoreno nasilje koje se primjenjuje u vjerskom objektu Srpske Pravoslavne Crkve, pozivajući sve strane da što prije prekinu sukob.

Podsjetimo, naoružana i zasad neidentifikovana grupa otvorila je vatru na Policiju Kosova. Prilikom napada smrtno je stradao jedan policajac, a dva su povrijeđena. Premijer Kosova Albin Kurti ovaj čin je nazvao terorističkim, dok je predsjednica Kosova Vjosa Osmani za dešavanja optužila kriminalne bande iz Srbije.

Iz službenih izvora još nije potvreno da li se u manatiru nalazi ista grupa koja je ubila jednog, a ranila dva policajca.