Ministar unutrašnjih poslova

Ministar unutrašnjih poslova Kosova Xhelal Sveçla posjetio je sjever Kosova dan nakon navodnih prijetnji koje je, kako tvrdi, organizacija „Severna brigada“ uputila njemu i premijeru Albinu Kurtiju, prenosi Telegrafi.

Sveçla je tokom posjete sjeveru čestitao policijajcima 24. godišnjicu od osnivanja Policije Kosova, potvrdila je za Telegrafi portparolka Ministarstva unutrašnjih poslova Nora Fetoshi.

Govoreći o navodnim "prijetnjama koje je organizacija 'Severna brigada' uputila njemu i premijeru Albinu Kurtiju", Sveçla je tokom dana rekao da se osjeća bezbjedno.

"Tako se osjećam zahvaljujući policiji i njihovom profesionalizmu, odnosno uspjesima, što nam garantuje da građani imaju miran život, a institucije rade bezbjedno. Bez sumnje, u našoj borbi za pravdu, red i zakon uvijek će biti neprijatelja ove borbe, koji će na ovaj ili onaj način napasti institucije Kosova. Ne zaboravimo da i sama policija ima pripadnike koji su pali na dužnosti, koji nisu među nama da slave, već njihove porodice, kojima želim srećan Dan policije. Posao se nastavlja, naši neprijatelji će uvijek odgovarati pred zakonom“, rekao je Sveçla.

Izvor: Kosovo Online/Telegrafi