Plaši se novih snimaka

Šefica Poslaničke grupe Pokreta Samoopredjeljenje, Mimoza Kusari-Lila, podnjela je krivičnu prijavu protiv funkcionera Srpske liste, Slavka Simića "zbog snimanja i objavljivanja nelegalnog snimka”, navodeći da se radi o krivičnim djelima sa jedne strane i aktivnosti dezinformisanja, sa druge strane.

To je učinila nakon objavljivanja razgovora koji je imala sa Simićem u njenoj kancelariji u Skupštini Kosova.

Nakon ove tužbe, za T7 je govorio funkcioner Srpske liste, Slavko Simić, koji negira optužbe Kusari-Lile.

"Iako sam bio pod pritiskom medija da govorim od početka objavljivanja pomenute komunikacije, nedavne insinuacije da stojim iza snimanja i objavljivanja naših razgovora, koje apsolutno nisu tačne, primoravaju me da negiram laži kojima Mimoza Kusari-Lila želi da skrene pažnju sa činjenice da su podršku Srpske liste tražili od Milana Radoičića. U čije ime i po čijem nalogu – ona najbolje zna. Možda je upravo strah od novih snimaka razlog za ovu medijsku hajku protiv Srpske liste, mene i gospodina Radoičića, ćutanje i gaženje istine“, rekao je on.

On uporno tvrdi da je Kusari-Lila više puta razgovarala sa Milanom Radoičićem, sankcionisanim od strane SAD, a prethodno traženim od strane Kosova zbog ubistva Olivera Ivanovića.

"Klevete, laži i izmišljene krivične prijave gospođe Mimoze Kusari-Lile ne mogu sakriti činjenicu da je više puta u mom prisustvu razgovarala sa potpredsjednikom Srpske liste Milanom Radoičićem i tražila od njega usluge i podršku za mnoge glasove u Skupštini“.

Simić je rekao da je uz podršku Srpske liste, poslanička grupa Samoopredjeljenje usvojila više od 30 zakona.

"I mi smo dali podršku ne bilo čemu i bilo kome, već samo zato što se ne kosi sa našim nacionalnim interesima. I ona i ja dobro znamo koliko je puta razgovarala sa Milanom Radoičićem, koliko su ti razgovori trajali i da je tražila od njega i Srpske liste da podrže kadrovske izbore za najviše funkcije u Prištini, kadrovske izbore za agencije različite, ali i zakonodavne procese koje je opstruirala opozicija. I to nije sve. Bilo je dugih razgovora sa Radoičićem o mnogim, mnogim drugim aktuelnim temama i procesima van parlamenta i za ono što ja najbolje znam, možda će jednog dana javnost biti upoznata sa svim detaljima”.

Simić je naveo da je Kusari-Lila jednom zakazala pauzu da bi imala priliku da razgovara sa Radoičićem.

"Podsećam svoju sagovornicu da je tokom određenih skupštinskih zasedanja zakazivala pauzu da bi imala priliku da razgovara sa Radoičićem i zamoli ga za podršku Srpske liste, koja je u tom trenutku bila neophodna za njen rad“.