Ima dokumenata

Daut Haradinaj iz Alijanse za budućnost Kosova tvrdi da će narednih dana biti hapšenja visokih zvaničnika u vladi Albina Kurtija i, ne precizirajući na šta misli, kaže da ima dokumenta koja će ta stranka narednih dana dostaviti tužilaštvu, prenosi Gazeta 10.

Haradinaj je naveo i da su u nedavno objavljenim dogovorima Ministarstva koje predvodi Rozeta Hajdari umješani još neki funkcioneri.

"Mi ćemo na vrijeme dobiti materijale i ponuditi ih tužilaštvu. Bićete svjedoci da će narednih dana biti hapšenja, čak i na visokom nivou izvršne vlasti, Kao što ste videli visoke zvaničnike u Mitrovici, u slučaju direktora KEK-a, u aferi Berishaja i Rozete Hajdari, za šta imam informaciju da je umješano više od pet visokih funkcionera, a neki su i zamjenici ministara koji imaju spremne optužnice i samo se čeka trenutak sprovođenja", rekao je Haradinaj.

Navodi da na Kosovu nema nedodirljivih ljudi te da svi treba da budu svijesni da su danas na vlasti, dok sutra nisu.

"Svi će se suočiti sa pravdom, posebno oni koji su umešani u kriminal i korupciju. I nećemo odustati, kao što je to uradilo Samoopredjeljenje", kazao je on.

Haradinaj ima primjedbe i na račun TV Klan Kosova, ali bez obzira na to, kaže da institucije treba da budu oprezne čemu ih uči i iskustvo sa "Z-Mobile", koja je okončana arbitražom, a kao obeštećenje Kosovo je isplatilo oko 30 miliona eura toj kompaniji.

Izvor: Kosovo online/Gazeta 10