Poslanik LDK

Poslanik LDK Armend Zemaj istakao je da je proljećno zasjedanje Skupštine Kosova završeno, ali da je ostala "nesposobna" vlast.

Zemaj je na Facebooku naveo afere vladajuće stranke.

“Proljećno zasjedanje Skupštine Kosova okarakterisali su veliki skandali, od koordinacije sa Radoićićem, preko energetskog skandala, od nemogućnosti upravljanja Skupštinom, do nasilja na sjednicama parlamenta, brojna kršenja Ustava, zarobljavanje države, ogromna korupcija na najvišim instancama, sankcije od strane saveznika Kosova, otvoreni rat sa medijima i svima onima koji misle drugačije”, rekao je Zemaj.

Dodao je da je pod rukovodstvom "populističke vlade Samoopredjeljenja", zdravstveni sektor u potpunom haosu.

“U zdravstvu je organizacioni haos, sa tendencijom kontrole svake zdravstvene ustanove, uz zauzimanje sistema, veliki nedostatak profesionalizma, duge liste čekanja i nestašice lijekova, neusvajanje novih zakona. Obećali su da će usvojiti desetine zakona, samo jedan je odobren glasovima LDK. Da ne pričamo o zdravstvenom osiguranju, zdravstvenom informacionom sistemu, tu nema pozitivnih kretanja. Za tri godine vlasti imamo smene ministara, direktora, i dalje se priča o planovima, strategijama kao u prvim danima vlasti”, ističe Zemaj.

Zemaj kaže da se LDK, kao opoziciona stranka, bavila svim neophodnim temama.

“Nismo to radili samo da bismo formirali opoziciju, nego smo dali rješenje za sve probleme, za zdravstvo, dijalog i spoljnu politiku, ekonomiju i pravdu. Radićemo to ponovo još jače, za državu koju smo izgradili uz velike žrtve i nećemo dozvoliti da je politički avanturisti unište”, zaključio je Zemaj.

Izvor: Kosovo Online