Naš stav!

Specijalni izaslanik njemačke vlade za zapadni Balkan Manuel Sarrazin kazao je da je 26. maj je bio veoma loš dan za Kosovo i za Zapadni Balkan, prenosi Koha

"Naš stav je da nećemo dozvoliti da se dogovori iz Ohridskog sporazuma odbace zbog bilo kakve gluposti“, rekao je Sarrazin novinarima na Kosovu.

Sarrazin je naveo da jučerašnjim pristupom Kosovo ne može da se približi Evropskoj uniji.

"Sporazum postignut u Ohridu uz posredovanje Evropske unije, evropskog predstavnika za spoljnju politiku (Josepa) Borella i emisara (Miroslava)  Lajčaka je dobra prilika za ceo region, posebno Kosovo i Srbiju da se očuvaju mir i stabilnost. Moja poruka za danas je da nećemo dozvoliti da se zbog gluposti odbaci Ohridski sporazum koji nudi ove mogućnosti. Razumem da su za mnoge ljude na Kosovu neprihvatljive i teško razumljive izjave o Ohridskom sporazumu koje dolaze iz Beograda. Svaki političar u ovom regionu je odgovoran za svoje postupke i naravno da neki od njih osjećaju da stvari ne idu kako bi trebalo, ali se nepromišljene odluke ne mogu donositi", poručio je Sarrazin.

Manuel Sarrazin danas boravi na Kosovu gdje, kako je najavio, razgovara sa predstavnicima Kfora, Eulexsa, Srba sa sjevera Kosova, ali i premijerom Albinom Kurtijem.

Izvor: Kosovo Online/Koha ditore