Predviđena ustavom

Ministar administracije i lokalne samouprave Kosova Elbert Krasniqi ističe da će novi gradonačelnici na sjeveru Kosova imati sva ovlašćenja.

„Ono što je važno jeste da će svi gradonačelnici imati sva ovlašćenja predviđena ustavom i važećim zakonima“, poručio je on u izjavi za RTV Dukađini.

Krasniqi je kazao da se ne slaže sa američkim ambasadorom Jeffom Hovenierom da, s obzirom na nisku izlaznost, treba da preuzmu tehničku, a ne političku ulogu.

"Vjerujem da će gradonačelnik Erden Atiq, kao i ostali gradonačelnici na sjeveru biti kontinuirano angažovani na pružanju usluga za dobrobit građana. Mislim da je ovo prvi put da imamo gradonačelnika koji je zainteresovan da radi za građane“, rekao je on.

Krasniqi smatra da odluka Atiqa da za svog potpredsjednika imenuje nekog iz srpske zajednice nije iznenađenje već dobar signal.

"Ovo je veoma dobar signal od novoizabranog gradonačelnika Sjeverne Mitrovice koji želi da u svom sastavu ima što više prijateljskih Srba i da omogući suživot i normalan život na sjeveru Kosova“, rekao je Krasniqi.

Izvor: Dukađini/Kosovoonline