Poslanik SDP-a

Poslanik Socijaldemokratske partije Kosova Frasher Krasniqi poručio je da predsjednik Skupštine Glauk Konjufca ne govori istinu kada kaže da će Kosovo odustati od dijaloga sa Srbijom ako se bude tražila Zajednica srpskih opština koja nije u skladu sa Ustavom Kosova, prenosi Klan Kosova.

Krasniqi je rekao da je Kosovo već ušlo u proces osnivanja ZSO.

„Propaganda koju širi Glauk Konjufca za mene nije od značaja. Ne zaboravimo ni na trenutak da je, ne tako davno, Glauk Konjufca rekao da te i takve ZSO neće biti. Vjerovati istom čovjeku koji danas kaže da ćemo se povući, meni je nevjerovatno. Tako da mislim da ono što kaže Glauk Konjufca, i zapravo ono što vlada danas govori, uopšte nema nikakvu vrijednost. Ono što je jasno jeste da su ušli u proces stvaranja ZSO“, rekao je Krasniqi.

On je dodao da je to što je Kurtijeva vlada smenila Upravljački tim za izradu nacrta Statuta ZSO deo strategije Pokreta Samoopredjeljenje, da pokažu kako daju sve od sebe da izvuku najbolje.

 „Mogli su i ranije da smene tim, ali su čekali ovaj nacrt. Znali su da je tu Vučićev tim prije nego što su napravili nacrt. Dakle, sve je to dio 'filma' koji snimaju u kontinuitetu, kako mi navodno pružamo najveći otpor i sprovodimo akcije da izvučemo najbolje. To je njihova strategija od početka za javnost“, istakao je Krasniqi.

Izvor: Kosovo Online/Klan Kosova