Predsjednik PDK

Predsjednik Demokratske partije Kosova Memli Krasniqi pohvalio je početak gradnje Koridora 8 u Sjevernoj Makedoniji, uz ocjenu da na Kosovu ne postoji isti tempo razvoja. Prema njegovim riječima, Vlada Kosova je, sa izuzetkom mosta dugačkog tri metra u Istoku, odlučila da svoj mandat provede bez ijednog projekta koji unapređuje živote građana.

"Veoma je dobra vijest o početku projekta izgradnje Koridora 8 u Sjevernoj Makedoniji – modernog autoputa koji bi trebalo da poveže albanska naselja od Tetova, Gostivara, Kičeva, Bukojčana, Struge do Ćafasana. Sa dužinom od 68 kilometara, ovaj autoput sa šest traka umnogome će uticati na povezivanje, zbližavanje i osnaživanje Albanaca koji žive u ovim gradovima“, napisao je Krasniqi na Facebooku.

On je čestitao albanskim političarima u Sjevernoj Makedoniji, na čelu sa predsjednikom Demokratske unije za integracije Alijem Ahmetijem i potpredsjednikom Vlade Artanom Grubijem, koji, kako je naveo, rade veoma važan posao za Albance koji tamo žive.

„Nažalost, mi ne doživljavamo isti tempo rada i razvoja na Kosovu. Vlada koja je izabrana da radi, sa izuzetkom mosta od tri metra u Istoku, odlučila je da svoj mandat provede bez ikakvog projekta koji konkretno i pristojno unapređuje živote naših građana“, napisao je Krasniqi na Facebooku.

Izvor: Kosovo Online