Gradonačelnik Zubinog Potoka

Izmir Zeqiri, koji je na izborima na sjeveru Kosova izabran za gradonačelnika opštine Zubin Potok, rekao je da ne može da pristupi zgradi opštine, jer taj objekat, kako kaže, još uvijek kontroliše Srpska lista, ali da postoji rješenje za taj problem, prenosi Teve 1.

Zeqiri je rekao da u toj opštini postoji nekoliko objekata u kojima nova administracija može da obavlja svoj posao.

"Od početka, od poslijeratnog perioda, osnovali smo nekoliko institucija za usluge građanima, počev od matičnih službi koje funkcionišu. Imamo opštinske kancelarije za zajednice, a ja sam službenik koji radi za ove kancelarije. Ovde je stacionirana Uprava za socijalna pitanja, kancelarija lokalne policije, imamo i neke prazne kancelarije spremne za rad“, rekao je Zeqiri.

On je dodao da u ovom trenutku nije prioritet imati sve objekte.

"Pokušaću da napravim veoma dobar, funkcionalan i otvoren kabinet za sve. U ovom trenutku imamo objekte u kojima možemo da radimo i mislim da prije svega treba da uspostavimo kancelariju gradonačelnika“, rekao je Zeqiri.

On je rekao da je "bio ubeđen da će pobjediti na izborima".  

"Bio sam ubjeđen da ću pobjediti, jer me skoro svi ovdje poznaju", rekao je Zeqiri.

Što se tiče sastava njegovog kabineta, rekao je da je otvoren za kadrove iz srpske zajednice.

"Razmišljao sam o tome, ali se još nisam pripremio. Vidjećemo. Biću otvoren, posebno za srpsku većinu ako postoje profesionalci, građani koji poštuju zakon, žele da rade u svojoj zemlji, za građane ove zemlje. Oni su dobrodošli u moj kabinet, a rekao bih da je 80 odsto mogućnosti da u upravljanje odjeljenjima u opštini uvedem uglavnom srpske kadrove“, rekao je Zeqiri.

Zeqiri je na vanrednim izborima osvojio 197 glasova, odnosno 52.2 odsto.

Izvor: Kosovo online/Teve1