Zamjenica premijera

Zamjenica premijera Kosova Emilija Redžepi izjavila je da premijer zemlje Albin Kurti ima punu podršku cijelog kabineta na sastanku koji se danas održava u Ohridu.

Redžepi je rekla da nije cilj potpisivanje sporazuma gdje, prema njenim riječima, može da postoji država unutar Kosova, kao što je Republika Srpska u Bosni i Hercegovini, dodajući da Kosovo treba da bude veoma oprezno od prve do posljednje tačke u sporazumu od 27. marta.

“I nije bitno da li ćemo danas potpisati taj sporazum, ali moramo biti veoma ozbiljni u vezi sa svim tačkama koje su u tom sporazumu. Asocijacija je iz 2013. i onda smo ga ratifikovali u Skupštini 2015. gdje sam i ja glasala, pošto smo tada smatrali da srpsku zajednicu treba integrisati u kosovski sistem”.

"Sada je premijer veoma otvoren za razgovor sa lokalnom srpskom zajednicom i ne samo, prije nego što potpiše nešto kao što je Asocijacija, moramo biti oprezni, jer ako sada uradimo nešto što nije u interesu države, kasnije ne možemo promjeniti ništa”, rekao je Redžepi za Klan Kosova.

Povodom zvanične fotografije sastanka Kurtija i Vučića, Redžepi je rekla da je ovim fotografijama Kurti pokazao da se zalaže za sporazum.

„Mi smo kao država otvoreni da ovo okončamo, ali Srbija treba da zna sa kim ima posla. Ovaj sporazum shvatamo veoma ozbiljno, jer na Kosovu žive i druge zajednice i ako je tu samo interes Srba, to nije dobro za nas”, rekla je ona.