Nepotizam

Poslanica Demokratskog saveza Kosova Valentina Bunjaku rekla je da vladajuća stranka sledi staru praksu zapošljavajući članove porodice u preduzećima i drugim institucijama, prenosi Ekonomija onlajn.

Bunjaku podsjeća da se Pokret Samoopredjeljenja tokom izborne kampanje zalagao da će se boriti protiv nepotizma, ali da je situacija danas suprotna njihovim stavovima.

„Ova Vlada je došla na vlast sa razlogom da će se boriti protiv nepotizma, ali ipak nepotizma ima svuda. U Odboru za privredu, kolega Pal Lekaj je po imenu i prezimenu pokazao ljude Pokreta koji su bili kandidati na izbornim listama i sada pokušavaju da ih postave na ključne funkcije. Sve vrijeme su optuživali druge stranke i ova vlast apsolutno ništa drugo ne zna osim negodovanja u proteklih 20 godina, ali zaboravlja da smo mi postali država 2008. godine. Matematički, ne znaju dobro da izračunaju”, objašnjava Bunjaku.

Bunjaku očekuj da će građani u naredne dvije godine, koliko je ostalo do kraja mandata Samoopredjeljenja, videti pravo njihovo lice.

Ona je rekla da je izvršna vlast učinila nepravdu i po pitanju ocjene koeficijenta u novom Zakonu o platama.

„Ovdje imamo dosta nepravde, ne znam iz kog sektora je krenulo. Čak i koeficijent od 105 eura gdje su oduzete plate mnogim radnicima, onda su oduzimali dodatke, ukidali radni staž, oduzimali radni staž i tako dalje. Ovo je optička varka za naše građane”, rekla je Bunjaku.

Izvor: Kosovo Online/Ekonomia Online