Regionalna kretanja i izazovi

Premijer Kosova Albin Kurti sastao se u Minhenu sa specijalnim izaslanikom Velike Britanije za Zapadni Balkan Stuartom Peachom sa kojim je razgovarao o saradnji u oblasti bezbjednosti, regionalnim kretanjima i izazovima, prenosi Koha.

Sastanak je održan u okviru bezbjednosne Konferencije u Minhenu.

“Premijer Kosova Albin Kurti sastao se sa specijalnim izaslanikom Velike Britanije za Zapadni Balkan Stuartom Peachom. Razgovarano je o odličnim bilateralnim odnosima, značaju saradnje dvije zemlje, posebno u oblasti bezbjednosti, regionalnim kretanjima i izazovima. Kurti je zahvalio Peachu na kontinuiranoj podršci Kosovu u njegovim razvojnim i integracionim procesima, kao i aktivnoj ulozi Ujedinjenog Kraljevstva na Zapadnom Balkanu”, saopšteno je iz kabineta premijera.

Kurti je održao i sastanak sa poslanicima njemačkog Bundestaga, iz redova Socijaldemokratske partije, Liberalne partije i Hrišćansko-demokratske unije.

„On je takođe obavjestio njemačke poslanike da je Vlada Kosova već odobrila tri potpisana sporazuma u okviru Berlinskog procesa. Očekuje se da će isti uskoro biti ratifikovani u Skupštini. Na sastanku je bilo riječi i o odnosima sa Srbijom i evropskom predlogu, koji su pokrenule Njemačka i Francuska, za normalizaciju odnosa između Kosova i Srbije”, saopštio je kabinet premijera.

Izvor: Kosovo Online/Koha ditore