Drže svoja obećanja!

Za Brikenu Kelmendi-Gashi, suprugu poznatog prištinskog frizera Armenda Gashija, nova godina je počela odlično. Zaposlena je u Ministarstvu pravde, tačnije u Odjeljenju za koordinaciju procesa pravne zaštite i finansijsku podršku potencijalno optuženih lica u pravosudnim procesima pri Specijalizovanim vijećima, prenosi Lajmi.

Ministarka Albulena Haxhiu je prije samo nekoliko dana reklamirala svoju novu frizuru i to ne preko svog profila na društvenim mrežama, već preko poslovnog profila frizera Armenda Gashija.

Inače Gashi se prije nekoliko godina ponosno slikao i sa liderom Samoopredjeljenja Albinom Kurtijem.

Medij "Demokracia" objavio je dokument o imenovanju Brikene Kelmendi-Gashi u Ministarstvu pravde, sa potpisom ni manje ni više nego ministarke Albulene Haxhiu.

Lajmi je zatražio pojašnjenje od odjeljenja u kojem je Kelmendi-Gashi zaposlena, ali nije dobio odgovor.

Potom je Lajmi je kontaktirao i frizera Armenda Gashija, ali je novinarki kada je postavila pitanje spustio slušalicu.

Poslanik Socijaldemokratske partije Nol Nushi rekao je da ostavljanje supruge frizera na funkciju u tako važan resor, pokazuje kako koji vlada vidi državu.

"Tačnije, kako ih je briga za optužene u Hagu", dodao je on.

“Albulena zapošljava suprugu frizera u Odjeljenju pravne pomoći za optužene. To znači: Kako oni vide državu! Šta se desilo sa optuženima u Hagu! Kako dobro drže svoja obećanja!", napisao je Nushi.

Novinar Vehbi Kajtazi podsjetio je na problem koji je nastao u medijima kada je drugi frizer "Kaci" ušao u AAK.

“Vređali su Kacija nakon što se pridružio AAK-u, a on nije imao nikakav zahtjev, osim ljubavi prema Ramušu Haradinaju jer potiče iz porodice palih u ratu. Sada kada frizer Kurtija i Haxhiju ima koristi od ove moći, militanti kriju svoje glave kao nojevi”, napisao je Kajtazi.

Izvor: Kosovo Online/Lajmi